Szukaj na tym blogu
Blog Smaki Zgierza jest efektem projektu pn. "Kulinarne zgierzan blogowanie", który realizowany był przez Miejski Ośrodek Kultury w Zgierzu wraz z partnerami: Szkołą Podstawową nr 4, Szkołą Podstawową nr 11, Muzeum Miasta Zgierza i Stowarzyszeniem EZG, między 3 września a 8 października 2021 r. Projekt realizowany był w ramach programu Narodowego Centrum Kultury "Bardzo Młoda Kultura", którego operatorem jest Łódzki Dom Kultury. Poza tym to miejsce dla kochających tradycje kulinarne zgierzan.
Polecane
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Sandacz z jajkami
Bardzo
smaczna ryba idealne rozwiązanie na obiad. Jest zarówno smaczna jak i zdrowa.
Jest lekkostrawna i idealna dla dzieci i dorosłych.
Składniki:
-
Ryba
sandacz
-
4
jajka
-
Kostka
masła
-
Sól,
pieprz
-
3
ziemniaki
-
Marchew
-
Pietruszka
-
Seler
-
Brokuły
-
liść
laurowy, ziele angielskie
Sposób przygotowania:
Oczyszczonego sandacza ugotować w całości lub w dzwonkach w smaku z jarzyn i korzeni.
Trzy jajka na twardo ugotowane posiekać i zasmażyć z łyżką masła.
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Komentarze
Prześlij komentarz